Heb je een mooie nieuwe bril aangeschaft? Dan wil je deze zo lang mogelijk ‘als nieuw’ houden. Merkx Brillen biedt je een ruime service, optimale garantie en tips voor je bril onderhoud.

Voorkom beschadigingen

1. Leg nooit de bril weg met de glazen naar beneden. Jouw brillenglazen zijn kwetsbaar voor krasjes en putjes. Of er een harde laag op zit of niet. Helaas is het geen antikras-laag. En beschadigingen aan glazen zijn vaak niet meer te herstellen.

2. Vermijd contact met agressieve stoffen. Zoals aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, hairspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden. Deze kunnen je brillenglazen blijvend beschadigen.

 Hou rekening met warmte en kou

1. Stel brillen niet bloot aan extreem hoge temperaturen. Denk hierbij aan de sauna of (in het dashboardkastje van) een in de zon geparkeerde auto.

2. Voorkom plotselinge temperatuurwisselingen. Je bril even snel onderdompelen in het hete afwaswater, kan bijvoorbeeld schadelijk zijn voor je ontspiegelde brillenglazen.

Ultrasonisch badje of trilbadje

Krijg je de glazen zelf niet meer goed schoon? Dan ben je altijd welkom in een van onze winkels. Wij reinigen je bril in een ultrasonisch badje. Dat zorgt ervoor dat al het zichtbare en verstopte vuil weg wordt getrild.

Droog de bril met een zachte doek.

Droog de bril met een schone zachte doek, bij voorkeur een schoon microvezeldoekje, af. Was deze doek regelmatig zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Het gebruik van wasverzachters maakt de doek namelijk ongeschikt. Omdat er dan een wazige zweem op de glazen achterblijft. Het gebruik van zakdoekjes of keukenpapier wordt sterk afgeraden. Hierin zitten mogelijk grovere houtvezels die jouw glazen kunnen beschadigen.

Gebruik onderweg en op reis speciale microvezeldoekjes

Ben je langere tijd onderweg? Maak dan gebruik van speciale microvezel doekjes. Zorg er wel voor dat deze doekjes goed schoon zijn. Stop ze dus niet zomaar zonder bescherming in je tas of broekzak.

Laat ons af en toe de pasvorm herstellen

Je wilt je bril comfortabel dragen. Heb je de bril ergens tegenaan gestoten? En/of past deze niet meer perfect? Dan moet je bril worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf. Wij hebben de juiste apparatuur in huis om de pasvorm weer te herstellen. Hiermee voorkom je dat de brillenglazen onnodig onder druk komen te staan. Kom daarom regelmatig bij ons langs voor een perfecte afstelling van je bril. Daar zijn we voor! Zo kunnen wij u een optimaal draagcomfort garanderen.