Een brillenglas wordt iedere dag blootgesteld aan elementen zoals water, stof en vettigheid. Daarom kun je ervoor kiezen om een coating aan te laten brengen op het glas. Een hardingslaag en een ontspiegelingslaag zorgen ervoor dat het glas beter bestand is tegen krassen, vuil en water.

Beschermende lagen

Tijdens de productie van het glas wordt de coatinglaag door middel van een chemisch proces op de glazen aangebracht. Waarbij de buitenste laag de harde laag is, en tussen het glas en die harde laag zit de ontspiegelingslaag.

Scherper zicht met een ontspiegelingslaag

Een ontspiegelingslaag zorgt ervoor dat je geen last hebt van reflecties van kunstlicht, zoals verlichting of je computerscherm. Een ontspiegelingslaag zorgt voor een helder glas. Zo komt er meer licht in het oog. Dit zorgt voor een scherper zicht. De coating kan alleen tijdens de productie van het glas toegevoegd worden.

Minder krassen

Helaas komt het voor dat glazen krassen krijgen door gebruik. Ondanks dat er een harde laag op zit, is dit geen anti-kras laag. De laag zorgt ervoor dat de kans op krassen minder wordt. Bij kunststof is dit aan te raden, omdat dit materiaal veel sneller krast dan mineraal glas.