Wil je de vrijheid van scherp zicht ervaren zonder bril? Dan kun je denken aan contactlenzen. Of je nu liever harde lenzen, zachte lenzen of DreamLite Nachtlenzen wilt aanschaffen… Bij Merkx Contactlenzen ben je aan het goede adres.

Type contactlenzen

Er is heel veel keuze. Het belangrijke uitgangspunt is wanneer en hoe vaak je de lenzen zult gebruiken. Naast de bril? Of toch liever de hele dag door ter vervanging van een bril? Wij bieden ook de optie om te kiezen voor nachtlenzen. Deze harde lenzen zijn uitermate geschikt als je een sterkte hebt tot en met -4,00 dioptrie. Overdag hoef je dan geen bril of lenzen meer te dragen. Ook multifocale lenzen zijn leverbaar via ons. Met deze lenzen kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Professionele oogzorg voor contactlenzen

Alleen met professionele oogzorg is het mogelijk om succesvol en veilig contactlenzen te dragen. Deze zorg is bij Merkx uiteraard vanzelfsprekend. Bij ons worden je lenzen aangemeten door gediplomeerde contactlensspecialisten en optometristen. De gezondheid van uw ogen is een kostbaar bezit, daarom kun je elke dag bij ons terecht voor controles of wanneer je hinder ervaart. Een afspraak maken is wel wenselijk.
Merkx is aangesloten bij de ANVC en de OVN. Onze contactlensspecialisten en optometristen volgen regelmatig bij- en nascholing. Ze zijn op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen.

Kinderen en contactlenzen

Er is geen minimale of aanbevolen leeftijd voor het dragen van contactlenzen, maar het is toch van belang om na te denken over de vraag of contactlenzen een geschikte optie zijn. Deze beslissing heeft minder te maken met de leeftijd van je kind. En juist meer met de unieke eigenschappen en situatie van je kind. Contactlenzen dragen brengt verantwoordelijkheid voor het dragen en verzorgen met zich mee.

  • Kan jouw kind die verantwoordelijkheid aan?
  • Snapt jouw kind instructies snel?
  • Kan je kind leren hoe het contactlenzen goed inzet of eruit haalt, zelfs als hij/zij moe is?
  • Kan je kind de lenzen schoon houden en ze regelmatig blijven dragen?

Heeft jouw kind contactlenzen nodig? Of wil je kind contactlenzen zodat hij/zij beter presteert bij het sporten? Als het puur om cosmetische redenen gaat, praat dan met je kind over mogelijke onderliggende kwesties of druk van leeftijdsgenoten die ten grondslag kunnen liggen aan die wens. Dan passen wij daar het advies op aan.

Neem gerust contact met ons op, dan kunnen we samen kijken of uw kind geschikt is voor contactlenzen.