Nieuwe update dd. 11 mei 2020

Beste klanten,

Vanaf heden kunnen en mogen wij weer ons werk hervatten zoals we gewend waren, doch wel met een aantal maatregelen.

We hanteren weer onze normale openingstijden:
Dinsdag t/m Vrijdag 09:00-18:00u
Vrijdagavond 18:00-21:00u
Zaterdag (Culemborg) 09:00-16:00u
Zaterdag (Vianen) 09:00-16:30u

Alle onderzoeken/metingen gaan op afspraak, zodat we de onderzoeken ruim kunnen inplannen en u onze nieuwe procedure kunnen uitleggen. Iets ophalen of bijvoorbeeld uw bril bij stellen, kan zonder afspraak.

Wij vragen u, voordat u de winkel binnen komt, bij uzelf na te gaan of u op de onderstaande vragen NEE kan antwoorden. Indien dit niet het geval is of u twijfel heeft, neem dan telefonisch contact met ons op om te overleggen.

    • Heeft u een of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden)?
    • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
    • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
    • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?
    • Bent u in quarantaine omdat u direct contact hebt gehad met iemand waarbij corona is vastgesteld?

Bij binnenkomst in de winkel vragen wij u om uw handen te desinfecteren. U kunt gebruik maken van onze desinfectie dispenser bij de voordeur.

Tot slot zullen wij ons uiterste best doen om zo veel mogelijk op 1,5 meter afstand te doen. Echter bij een aantal handelingen is dat niet mogelijk. Door het volgen van strikte hygiënemaatregelen is er geen verhoogd risico op besmetting. Belangrijk om te realiseren is dat niet ieder contact leidt tot infectie. Bij overdracht van infecties zijn o.a. de duur van het contact en de herhaling van het contact van belang. Aan de hand van deze informatie en de schaarste van goede mondkapjes, heeft het RIVM ons een dringend advies gegeven om géén mondkapjes te gebruiken. Wij zullen dan ook gehoor geven aan dit advies.
Natuurlijk staat het u vrij om zelf wel een mondkapje te dragen.

Namens het hele team van Merkx,

Laurens-Jan Merkx