Met enkelvoudige brillenglazen bedoelen we dat je ze kunt gebruiken als leesbril of als vertebril. Er zit maar één sterkte in het glas verwerkt.

Helder glas of gekleurd glas

Enkelvoudige glazen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Een helder, blank glas voor alledaags gebruik, of een gekleurd glas voor een zonnebril op sterkte. Kies je voor een rustige bruine kleur of een zeer sprekende blauwe tint met spiegelcoating bijvoorbeeld? Alles is mogelijk met enkelvoudige glazen.

Extra dun geslepen glazen

De glazen kunnen ook dunner geslepen worden. Dit is vaak wenselijk wanneer je een hogere sterkte hebt. Of een speciaal montuur. Als er geen randje rondom het glas loopt, dan moet het glas dunner worden geslepen zodat het steviger is. De glazen zijn dan wat beter beschermd tegen flinten.

Coatings

Verder bestaan er nog verschillende coating mogelijkheden. Een hardingslaag en een ontspiegelingslaag zijn nodig om de glazen te beschermen tegen krassen en om ervoor te zorgen dat je geen hinder ondervindt van schitteringen van vals licht (tl-lampen, beeldschermen, koplampen e.d.).