Onderzoek heeft aangetoond dat veel mensen zich onzeker, gespannen en gestrest voelen tijdens het rijden. En dan met name bij slecht zicht door neerslag, nevel of mist. En bij zonsopgang of zonsondergang. ZEISS biedt hiervoor de nieuwe DriveSafe brillenglazen.

Nachtblindheid

Zichtproblemen kunnen optreden bij slecht weer, zonsopgang, zonsondergang en in het donker. Dit wordt ook wel omschreven als “nachtblindheid”. Dit is een aandoening die veel mensen dwingt om rijden bij slecht licht of in het donker simpelweg te vermijden.

Verblindingen

Ook met verblindingen kunnen zichtproblemen optreden. In het verkeer vinden veel mensen de schittering van de koplampen van tegenliggers, straatverlichting of reflecties uiterst hinderlijk. Dat is met name het geval bij autorijden tijdens de schemering of in het donker. Dan zijn onze pupillen wijder.

De oplossing: DriveSafe brillenglazen

ZEISS heeft alle hierboven genoemde aspecten geïntegreerd in de nieuwe DriveSafe brillenglazen. Speciale brillenglazen voor dagelijks gebruik door bestuurders die in het verkeer daarvóór nog aanzienlijk ongemak ondervonden van slecht zicht. En uiteraard voor iedereen die gewoon méér rijplezier wilt.